1. FAQ
  2. Lunascape for Orion FAQ
  3. Lunascape Global Help (Europe)

Dutch (nl)

Aan DE SLAG

Een initiële configuratie instellen: favorieten importeren uit andere browsers

1. Selecteer de huidige web browser waaruit u de instellingen wilt importeren. (Selecteer uit de lijst).

U kunt eveneens Lunascape instellen als uw standaard browser

2. Selecteer de standaard rendering engine van uw keuze.

3. Afhankelijk van welke standaard rendering engine u selecteert, kunt u ervoor kiezen de bladwijzers en instellingen van bestaande Internet Explorer of Firefox browsers te importeren.
  4. Om de wijzigingen door te voeren moet Lunascape herstarten.

Een home pagina instellen

U kunt voor iedere rendering engine een unieke home pagina(’s) instellen.

1. Ga naar LS_Settings.pngLunascape instellingen > Algemeen > Algemene instellingen

2. Selecteer het opties venster voor uw standaard rendering engine.

3. Stel uw home pagina in.

• Voor Trident
    U kunt één of meerdere home pagina’s selecteren met Trident.

• Voor Gecko
    Voer een URL in of klik op "Gebruik huidige pagina" om uw home pagina in te stellen.

• Voor Webkit
    Voer een URL in om uw home pagina in te stellen.

Wisselen tussen rendering engines

Dit is één van de voornaamste functies van Lunascape! U kunt tussen rendering engines wisselen om zo een site te bekijken zonder uw standaard engine te hoeven wijzigen.

Klik simpelweg op de rendering engine selectie knop in de adres balk om tussen rendering engines te wisselen OF klik met uw rechtermuisknop voor een dropdown menu voor alle drie de engines.

Bekijken/Toevoegen favorieten

Bekijk uw favorieten lijst door op Favorieten te klikken in de menu balk, of door naast de werkbalk of zijbalk op het ster icoontje te klikken.

Voeg een site aan favorieten toe door met uw rechtermuisknop op een tab te klikken en Voeg aan favorieten toe… te selecteren.

De favorieten mappen

Tijdens de installatie worden er twee standaard mappen aangemaakt.

RSS feeds en favorieten die opgeslagen zijn in de link map worden standaard weergegeven in de link balk.

• De link balk referentie wijzigen

U kunt wijzigen welke favorieten mappen weergegeven moeten worden in de link balk vanuit LS_Settings.pngLunascape instellingen > Werkbalk > Link balk

De verschillende balken

In de Lunascape browser kunnen drie hoofd “balken” gevonden worden: de werkbalk, de zijbalk en de statusbalk.

1. Werkbalk

De werkbalk wordt bovenaan de browser weergegeven. Het bevat in feite alle functies die u nodig heeft voor browsen op het web, zoals Menu’s, Functies, Zoeken, enzovoorts.

U kunt...

• Kiezen welke module balken getoond moeten worden in de werkbalken
  • De positie van iedere module balk aanpassen
  • Binnen iedere module balk kiezen welke menu icoontjes getoond moeten worden

Overzicht van iedere balk:

• Snelmenu: bevat een aantal handige opdrachtknoppen, zoals Ontwerp wijzigen, Add-Ons en Beeld.
  • Link balk: bevat mappen, links of RSS feeds die opgeslagen zijn als favorieten.
  • Feed balk: toont RSS feeds van blogs en andere sites.
  • Instellingen balk: bevat opdrachten zoals ontwerp en proxy.
  • Submenu balk: bevat veel handige menu icoontjes zoals Lunascape instellingen, Print en Help.

2. Zijbalk

De zijbalk is een scherm dat aan de linkerkant van de browser getoond wordt. Hierin kunt u onafhankelijk van het hoofdscherm van de browser, favorieten, geschiedenis, add-ons en andere menu’s tonen.

Ieder element uit de zijbalk kan getoond/verborgen worden in het menu via Beeld > Zijbalken.

U kunt...

• De zijbalken Tonen/Verbergen
  • De weergave van zijbalken wijzigen
  • De zijbalk instellingen aanpassen

3. Statusbalk

De statusbalk bevindt zich onderaan de browser.

U kunt…

• De statusbalk Tonen/Verbergen
  • De statusbalk functies aanpassen
  • Statusbalk functies Toevoegen/Verwijderen

Rechts op de statusbalk ziet u icoontjes. U kunt bepaalde functies zoals pop-ups en audio met een klik activeren/deactiveren.

Open tab gedrag aanpassen

U kunt tab gedrag aanpassen vanuit de LS_Settings.pngLunascape instellingen > Tab optie.

Lunascape uiterlijk wijzigen

1. Ga naar het Skin Center en klik op de download knop van de skin die u wilt gebruiken.
  2. Klik vervolgens op Submenu_ChangeDesign.pngWijzig ontwerp in het submenu Balken om de gedownloade skin toe te passen.

Privacy instellingen

U kunt privé browsing (anoniem) instellen met Lunascape.

Zoekt u meer informatie?

Ga naar Lunascape Help (ENG).