1. FAQ
  2. Lunascape for Orion FAQ
  3. Lunascape Global Help (Europe)

Finnish (fi)

ALOITTAMINEN

Aseta aloituskokoonpano: Suosikkien tuonti muista selaimista

1. Valitse nykyinen verkkoselain, josta haluat tuoda asetukset. (Kts. luettelo)

Voit myös asettaa Lunascapen oletusselaimeksi.

2. Valitse haluamasi oletusselainmoottori.

3. Voit tuoda kirjanmerkit ja asetukset olemassaolevista Internet Explorer tai Firefox -selaimista oletusselainmoottorin valinnasta riippuen.
  4. Lunascape on käynnistettävä uudelleen vastaamaan asetuksia.

Kotisivun asettaminen

Voit asettaa omat Kotisivut kullekin selainmoottorille.

1. Mene  LS_Settings.pngLunascape Asetukset > Yleinen > Yleiset asetukset
  2. Valitse oletusselainmoottorisi asetukset-ikkuna.

3. Aseta Kotisivu
  • Trident
    Voit asettaa yhden tai useampia Kotisivuja Tridentille.

• Gecko
    Anna URL-osoite tai napsauta "Käytä nykyistä sivua" asettaaksesi Kotisivun.

• Webkit
    Anna URL-osoite asettaaksesi Kotisivun.

Selainmoottorin vaihtaminen

Tämä on yksi Lunascapen tärkeimmistä piirteistä! Voit vaihtaa selainmoottoria sivuston katseluun muuttamatta oletusselainmoottoria.

Napsauta vain Osoitepalkissa näkyvää selainmoottorin valintapainiketta vaihtaaksesi selainmoottorinTAI napsauta oikealla painikkeella auki kaikkien kolmen selainmoottorin pudotusvalikko.

Suosikeiden katselu/lisääminen

Katsele Suosikit-luetteloa napsauttamalla “Suosikit” Valikkopalkissa tai napsauttamalla Tähti-kuvaketta Työkalupalkissa tai Sivupalkissa.

Lisää sivusto Suosikkeihin napsauttamalla oikealla painikkeella välilehteä ja valitsemalla “Lisää Suosikkeihin

Suosikki-kansioiden ymmärtäminen

Kaksi oletuskansiota on luotu asennuksen yhteydessä.

Oletuksena Linkki-kansioon tallennetut RSS-syötteet ja Suosikit näytetään Linkkipalkissa.

• Linkkipalkin viitteen muuttaminen

Voit vaihtaa Linkkipalkissa näkyviä Suosikit-kansioita valitsemalla LS_Settings.png <!--[if !vml]-->Lunascape Asetukset > Työkalupalkki > Linkkipalkki.

Erilaisten palkkien ymmärtäminen

Lunascape-selaimessa on kolme pääasiallista ”palkkia”: Työkalupalkki, Sivupalkki ja Tilapalkki.

1. Työkalupalkki

Työkalupalkki näkyy selaimen yläosassa. Se sisältää valikkoja, funktioita, haun …, periaatteessa kaiken mitä verkon selaamiseen tarvitset.

Voit...

• Valita mitkä moduulipalkeista näytetään Työkalupalkeissa
  • Muokata jokaisen moduulipalkin sijaintia
  • Muuttaa mitkä valikko-kuvakkeet näytetään kunkin moduulipalkin yhteydessä

Palkkien yleiskatsaus:

• Pikavalikko: sisältää joukon komentoja avuksesi, kuten Vaihda muotoilua, Lisäosat ja Katsele.
  • Linkkipalkki: sisältää kansioita, linkkejä ja RSS-syötteitä Suosikeiksi tallennettuina.
  • Syötepalkki: näyttää blogien ja muiden sivustojen RSS-syötteitä, jolloin niihin pääsee vaivatta.
  • Asetuspalkki: sisältää mm. muotoiluun ja välityspalvelimeen liittyviä komentoja.
  • Alavalikkopalkki: sisältää monia toiminnallisia valikkokuvakkeita kuten Lunascape Asetukset, Tulosta ja Ohje.

2. Sivupalkki

Sivupalkki on selaimen vasemmalla puolella näkyvä ikkuna, voit näyttää suosikit, historian, lisäosat ja muut valikot erillään selaimen pääosasta.

Jokainen Sivupalkin osa voidaan näyttää/piilottaa valikosta valitsemalla Katsele > Sivupalkit.

Voit...

• Näyttää/Piilottaa Sivupalkit
  • Muuttaa Sivupalkkien näkymistä
  • Muokata Sivupalkin asetuksia

3. Tilapalkki

Tilapalkki on selaimen alaosassa.

Voit…

• Näyttää/Piilottaa Tilapalkin
  • Muokata Tilapalkin asetuksia
  • Lisätä/Poistaa Tilapalkin ominaisuuksia

Tilapalkin oikealta puolelta löydät kuvakkeita. Voit aktivoida/poistaa joitain ominaisuuksia kuten Ponnahdusikkunat ja audio yhdellä napsautuksella.

Muokkaa avoimen välilehden käyttäytymistä

Voit muokata välilehden käyttäytymistä monin tavoin valitsemalla LS_Settings.png Lunascape Asetukset > Välilehti.

Lunascapen muotoilun muuttaminen

1. Mene Ulkoasun keskukseen ja napsauta lataa-painiketta ladataksesi haluamasi ulkoasun.
  2. Napsauta Submenu_ChangeDesign.png Muuta Muotoilua Alavalikkopalkeissa ottaaksesi ladatun ulkoasun käyttöön.

Yksityisyys-asetusten ymmärtäminen

Voit asettaa yksityisen selauksen (incognito) Lunascapelle.

Tarvitsetko lisää ohjeita?

Siirry Lunascapen Ohjeeseen (ENG).