1. FAQ
  2. Lunascape for Orion FAQ
  3. Lunascape Global Help (Europe)

Norwegian (nb)

KOMME IGANG

Angi første konfigurasjoner: Importere Favoritter fra andre nettlesere

1. Velg nettleseren du vil importere innstillinger fra. (Se liste)

Du kan også angi Lunascape som standard nettleser.

2. Sett standard render motor.

3. Du kan velge å importere bokmerker og innstillinger fra Internet Explorer eller Firefox avhengig av ditt valg av standard render motor.
  4. Lunascape må starts på nytt for å ta I bruk de nye innstillingene.

Velge en Startside

Du kan angi en unik Startside for hver render motor.

1. Gå til  LS_Settings.pngLunascape Innstillinger > Generelt > Generelle Innstillinger
  2. Klikk på valg vinduet for din standard render motor

3. Velg Startside
  • I Trident
    Du kan bruke en eller flere startsider I Trident.

• I Gecko
    Skriv inn en URL eller klikk på "Bruk gjeldende side" for å velge din Startside.

• I Webkit
    Skriv inn en URL for å velge din Startside.

Bytte mellom Render Motorer

Dette er en av hovedfunksjonene i Lunascape! Du kan bytte render motor for å vise en side uten å måtte bytte standard motor.

Bare klikk på knappen for render motor valg som du finner i Adresselinjen for å bytte render motor ELLER høyreklikk for å velge mellom de tre motorene fra høyreklikkmenyen.

Vis/Legge til Favoritter

Vis dine Favoritter ved å klikke på “Favoritter” i Menylinjen, eller ved å klikke på stjerne ikonet I Verktøylinjen eller Sidestolpen.

Legg til en side i dine favoritter ved å høyreklikke på fanen og så velge ”Legg til i Favoritter…”

Forstå Favoritter Mappene

Det er to mapper ferdig laget etter installasjon.

Som en standard, RSS innmatinger og Favoritter som lagres til Lenke Mappen blir vist i Lenkelinjen.

• Endre mappen som vises i Lenkelinjen

Du kan endre hvilken mappe fra Favorittene som blir vist i Lenkelinjen ved å gå til  LS_Settings.png Lunascape Settings > Verktøylinje > Linkelinje.

Forstå Forskjellige Linjer og stolper

Det er tre viktige "linjer" (og stolper) i Lunascape nettleseren: Verktøylinjen, Sidestolpen og Statuslinjen.

1. Verktøylinje

Verktøylinjen vises på toppen av nettleseren. Den innholder menyer, funksjoner, søk …, egentlig alt du trenger til nettsurfing.

Du kan...

• Velge hvilke modullinjer som skal vises i verktøylinjene
  • Flytte hver enkelt modullinjes posisjon
  • Tilpasse hvilke meny ikoner som skal vises i hver enkelt modullinje

Oversikt over hver Linje:

• Hurtigmeny: har et sett med kommandoer for enkel tilgjengelighet, som: Bytt Utseende, Tillegg, and Visning.
  • Lenkelinje: inneholder mapper, lenker eller RSS innmatinger lagret som Favoritter.
  • RSS-Linje: viser RSS innmatinger fra blogger og andre sider for enkel tilgjengelighet.
  • Innstillingslinje: inneholder kommandoer for ting som utseende og proxy.
  • Undermenylinje: inneholder mange funksjonelle meny ikoner, som: Lunascape Innstillinger, Utskrift og Hjelp.

2. Sidestolpe

Sidestolpen er et vindu som vises i venstre delen av nettleseren, her kan du vise favoritter, historikk, tillegg, og andre menyer separat fra deres hoveddeler av nettleseren.

Hvert enkelt element i Sidestolpen kan vises/skjules fra menyen Vis > Sidestolpe.

Du kan...

• Vise/Skjule Sidestolper
  • Endre visning av Sidestolper
  • Tilpasse Innstillingene for Sidestolpe

3. Statuslinje

Statuslinjen er på bunnen av nettleser vinduet.

Du kan…

• Vise/Skjule Statuslinjen
  • Tilpasse Statuslinjens funksjoner
  • Legge til/Ta vekk Statuslinjens funksjoner

Til høyre i Statuslinjen vil du finne ikoner. Du kan aktivere/deaktivere noen funksjoner som Popups (sprettoppvinduer) og lyd med ett klikk.

Tilpasse Åpne Fane Oppførsel

Du kan tilpasse fane oppførsel på mange måte via  LS_Settings.png Lunascape Innstillinger > Faner.

Endre Lunascape Utseende

1. Gå til skinn senteret og klikk på ”last ned” knappen for skinnet du vil ha.
  2. Klikk Submenu_ChangeDesign.pngEndre Utseende i Undermenylinjer for å aktivere nedlastet skinn.

Forstå Personvernsinnstillingene

Du kan surfe på nett med skjult identitet (inkognito) med Lunascape.