1. FAQ
  2. Lunascape for Orion FAQ
  3. Lunascape Global Help (Europe)

Swedish (sv)

KOMMA IGÅNG

Gör en första inställning: Importera favoriter från andra läsare

1. Välj den aktuella webbläsare som du vill importera inställningar från. (Se listan)

Du kan även välja Lunascape som din standardläsare.

2. Välj standard renderingsmotor efter dina preferenser.

3. Du kan välja att importera bokmärken och inställningar från existerande Internet Explorer eller Firefox-läsare beroende på ditt val av standard renderingsmotor.
  4. Lunascape måste omstartas för att inställningarna ska bli giltiga.

Ställ in Startsida

Du kan ställa in en unik Startsida för varje renderingsmotor.

1. Gå till LS_Settings.pngLunascape Inställningar > Allmänt > Allmänna inställningar
  2. Välj alternativfönster för din standard renderingsmotor.

3. Välj din Startsida
  • För Trident
    Du kan ställa in en eller flera Startsida/or med Trident.

• För Gecko
    Skriv en URL eller tryck på “Använd aktuell sida” för att ställa in din Startsida.

• För Webkit
    Skriv in en URL för att ställa in din Startsida.

Byt renderingsmotorer

Det här är en av huvudfunktionerna i Lunascape! Du kan byta din renderingsmotor för att visa en sida utan att byta din standardmotor.

Klicka helt enkelt på välj renderingsmotor knappen som visas i adressfältet för att byta renderingsmotorer ELLER högerklicka för att visa en fallande meny med alla tre motorer.

Visa/Lägga till Favoriter

Se din lista med Favoriter genom att klicka på “Favoriter” I menyfältet, eller genom att klicka på stjärnikonen I verktygsfältet eller i sidofältet.

Lägg till en sida till Favoriter genom att högerklicka på fliken och välja “Lägg till Favoriter…”

Förstå Favoritmapparna

Det finns två standardmappar som skapats vid installationen.

Som standard kommer RSS feeds och Favoriter sparade i Länkmappen att visas i Länkfältet.

• Ändra länkfältsreferens

Du kan ändra vilka Favoritmappar som ska visas i länkfältet från LS_Settings.png Lunascapeinställningar> Verktygsfält > Länkfält.

Förstå de olika fälten

Det finns tre “huvudfält” i Lunascapeläsaren: verktygsfältet, sidofältet och statusfältet.

1. Verktygsfält

Verktygsfältet visas överst i läsaren. Den innehåller menyer, funktioner, sökning…, mer eller mindre allt du behöver för att surfa.

Du kan…

• Välja vilka modulfält som ska visas i verktygsfältet
  • Ändra varje modulfälts position
  • Anpassa vilka menyikoner som ska visas i varje modulfält

Översikt på varje fält:

• Snabbmeny: har ett set med kommandon som du kan använda såsom Byt design, Add-ons och Visa.
  • Länkfält: innehåller mappar, länkar eller RSS feeds som sparats som Favoriter.
  • Feedfält: visar RSS feeds från bloggar och andra sidor för lättillgänglig åtkomst.
  • Inställningsfält: innehåller kommandon såsom design och proxy.
  • Undermenysfält: innehåller många funktionella menyikoner såsom Lunascapeinställningar, Utskrift och Hjälp.

2. Sidofält

Sidofältet är ett fönster som visas till vänster om läsaren och där kan du visa favoriter, historik, add-ons och andra menyer avskilt från huvuddelen av läsaren.

Varje element i sidofältet kan visas/döljas från menyn genom Visa > Sidofält.

Du kan…

• Visa/dälja sidofält
  • Ändra visning av sidofält
  • Anpassa sidofältsinställningar

3. Statusfält

Statusfältet visas i den nedre delen av läsaren.

Du kan…

• Visa/dölja statusfält
  • Anpassa statusfältets funktioner
  • Lägga till/ta bort funktioner i statusfältet

På höger sida om statusfältet ser du ikoner. Du kan aktivera/avaktivera ett par funktioner såsom Popupfönster och ljud med en enda klickning.

Anpassa uppförande för öppna flikar

Du kan anpassa flikuppförande på många sätt från LS_Settings.png Lunascapeinställningar > Flik.

Ändra Lunascapes design

1. Gå till Skalcentret och klicka på nerladdningsknappen på skalet som du gillar.
  2. Klicka på Submenu_ChangeDesign.pngÄndra design i Undermenysfältet för att använda det nerladdade skalet.

Förstå Sekretessinställningar

Du kan ställa in hemlig surfning (inkognito) med Lunascape.